HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve Güvenli Alışverişe Giriş Yapın.
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca Üye Olabilirsiniz.

LED Wallwasher Nedir, Kullanım Alanları Nelerdir, Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

LED Wallwasher Nedir, Kullanım Alanları Nelerdir, Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

LED Wallwasher Armatür Nedir?

LED teknolojisinin yaygınlaşmasıyla birlikte LED Wallwasher armatürleri sıklıkla görmeye başladık. Duvarları göz alıcı bir ışıkla yıkayan LED Wallwasher armatürler dış cephe aydınlatmalarının vazgeçilmezi olmuştur. Peki, LED Wallwasher Nedir, Kullanım Alanları Nelerdir, LED Wallwasher Tipleri Nelerdir, LED Wallwasher Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? Şimdi bunları birlikte inceleyelim.

Wallwasher, İngilizce bir kelime olup 'Duvar Yıkama' olarak tercüme edilir ve duvarı, ışıkla yıkama anlamında kullanılmaktadır. Duvar yıkama tekniği; duvardaki bir bölgeye odaklanmak yerine, uygulandığı yüzeyin tümünü ışıkla yıkayarak aydınlatmak amaçlı kullanılmaktadır. LED Wallwasher armatürler, kullanıldığı duvarda adeta; duvarı ışıkla boyarcasına ışıltı kazandırarak gece karanlığında dikkat çekici bir görüntü sağlamaktadır. LED Wallwasher armatürler; doğru bir ışık rengiyle kullanıldıklarında, uygulandıkları alana, yüzeyin tarihi dokusuna uygun, estetik bir görünüm kazandırır.

LED Wallwasher Armatürlerin Kullanım Alanları Nelerdir?

Genellikle dış cephe aydınlatmalarının vazgeçilmez ürünü olarak karşımıza çıkan LED Wallwasher armatürler; iç mekân duvar aydınlatmalarında, tarihi yapı, cadde, köprü gibi yapıların aydınlatmalarında da kullanım alanı bulmuştur. Aşağıda, LED Wallwasher armatürlerin başlıca kullanım alanlarına ilişkin görseller paylaşılmıştır.
 
                
LED Wallwasher Armatürlerin Başlıca Kullanım Alanları
 

LED Wallwasher Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

LED Wallwasher armatürlerinin seçiminde, ürünün montaj tipi, ebatı, gücü, voltajı, IP koruma sınıfı ve ışık rengi gibi belli hususlara dikkat etmek gerekir. Şimdi bu hususlar hakkında kısaca bilgi verelim.

1- Montaj Tipi (Sıva Altı/Sıva Üstü)

LED Wallwasher armatürler; montaj tipine göre, sıva altı ve sıva üstü olarak iki farklı tipte üretilmektedir. Ürünün monte edileceği yerde, daha önceden ürünün gömüleceği bir alan bırakılmış ise sizin için doğru tercih, zemine gömme şeklinde monte edilen Sıva Altı LED Wallwasher armatür olacaktır. Uygulanacak duvar yüzeyinin altında, ürünün kasasının gömüleceği böyle bir alanın bulunmaması durumunda ise kullanımınıza uygun olan ürün, Sıva Üstü LED Wallwasher armatür olacaktır. Aşağıda, sırasıyla sıva altı ve sıva üstü montaj tipindeki LED Wallwasher armatürleri gösterilmiştir.

  
Sıva Altı ve Sıva Üstü LED Wallwasher Armatürler
 

2- Voltaj (Volt)

Piyasada genellikle, güç kaynağını dahili olarak gövdenin içinde barındıran, şehir şebekesi kullanımına uygun yapıda 220 Volt LED Wallwasher armatürler yaygın olmakla birlikte, 12 Volt veya 24 Volt gerilim ile çalışan LED Wallwasher armatürler bulmak da mümkündür. 12 Volt veya 24 Volt geriliminde özel bir enerji kaynağı kullanmayacaksanız; yani, enerji kaynağınız şehir şebekesi ise kullanımınıza uygun olan, 220 Volt LED Wallwasher armatürlerdir.

3- Ebat (cm)

İstenilen ışık miktarının oluşmasında diğer bir önemli faktör de uygulanacak duvar yüzeyi genişliğine uygun ebatta bir LED Wallwasher seçimidir. LED Wallwasher armatürler; genellikle 12 cm, 20 cm, 30 cm, 35 cm, 50 cm, 67 cm, 100 cm ve 120 cm ebatlarında üretilmektedir. 

Aşağıda, sırasıyla bu ebatlardaki ve farklı tiplerdeki Sıva Üstü LED Wallwasher armatürleri gösterilmiştir.

         
         
LED Wallwasher Ebatları ve Tipleri
 

4- Güç (Watt)

LED Wallwasher armatürlerde gücün, projeksiyon mesafesini etkileyen en önemli faktör olduğunu söyleyebiliriz. Genellikle; 3W, 6W, 9W, 12W, 15W, 18W, 24W, 36W ve 48W olarak üretilen LED Wallwasher armatürlerde, termal fonksiyon dikkate alındığında 1 metre uzunluğundaki bir LED Wallwasher armatürün 36 Watt güç sınırını aşmaması gerektiği, genel bir kabul olarak söylenebilir. Tabii ki bu değer, ürünün kasasına, yani soğutucu gövde yapısına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Unutulmamalıdır ki, LED Wallwasher armatürlerde; gövdenin yeterli soğutmayı sağlayamaması, ışık gücünün (lümen) zamanla azalmasına neden olacaktır.

5- LED ve Mercek Kalitesi

Uygun ışık miktarı elde edebilmek için özellikle dış mekân aydınlatma ürünlerinde kullanılan LED çipinin ve merceğinin kalitesi büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle bir LED Wallwasher armatürden gerekli verimin alınabilmesi adına aydınlatma sektörünün önde gelen üreticisi olan SAMSUNG'un LED çiplerinin kullanıldığı SAMSUNG LED Wallwasher armatürleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.

6- Işık Rengi

LED Wallwasher seçiminde önemli faktörlerden biri de hiç şüphesiz uygun ışık rengi kullanımıdır. Ülkemizde, LED Wallwasher kullanılarak yapılan dış cephe aydınlatmalarında, gün ışığı; ibadethane ve tarihi yapı aydınlatmalarında, amber; park-bahçe aydınlatmalarında, yeşil; köprü aydınlatmalarında da mavi en yaygın tercih edilen ışık renkleridir.

Piyasada; Beyaz, Ilık Beyaz, Gün Işığı, Amber, Kırmızı, Yeşil ve Mavi ışık renkleri bulunan LED Wallwasher armatürlere RGB teknolojisi ile birden fazla ışık rengi de uygulanabilmektedir. Duvar yüzeyine RGB LED Wallwasher uygulama tercih edilecekse, farklı renklerin uygun ışık dağılımında olması için ürün ebatının 35 cm'nin altında olmaması önerilmektedir.

Aşağıda, LED Wallwasher armatürlerde yaygın olarak tercih edilen; Beyaz, Gün Işığı, Amber, Mavi ve Yeşil ışık renkleri gösterilmiştir.
 
                
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.