HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve Güvenli Alışverişe Giriş Yapın.
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca Üye Olabilirsiniz.

Duvar Apliği Nedir, Türleri Nelerdir, Kullanım Alanları Nelerdir?

Duvar Apliği Nedir, Türleri Nelerdir, Kullanım Alanları Nelerdir?

Duvar Apliği Nedir?

Duvar Aplikleri, bilinen en eski aydınlatma çeşitlerinden olup geçmişte, duvara monte edilen metal bir çerçevenin içine mum yerleştirilerek kullanıldığı gözlemlenmiştir. Duvar Apliklerini, yerleştirildikleri cephede göz hizasında veya daha yüksekte konumlandırılarak ışığın farklı dağılmasını sağlayan ışık kaynakları olarak tanımlayabiliriz.

Duvar Aplikleri, genel aydınlatma amaçlı kullanılabildiği gibi, günümüzdeki yaygın kullanımı, bölgesel aydınlatma sağlayarak genel aydınlatmayı desteklemek ve dekoratif bir aydınlatma sağlama şeklindedir. Bir iç mekânda dekorasyonu daha iyi vurgulayarak mekâna daha şık bir görünüm sağlayan Duvar Aplikleri, mekâna zenginlik katması açısından aydınlatma ve dekorasyon adına büyük bir önem taşımaktadır.

Duvar Aplikleri Kullanım Alanları

Duvar Apliklerinin kullanım alanları çok geniştir. Salon, Yemek Odası, Yatak Odası, Banyo, Koridor, Antre, Merdiven gibi iç mekânlarda sıklıkla kullanılan Duvar Aplikleri, dış mekân alanlarda da kullanılmaktadır. Kullanılacakları alana göre uygun tarzda seçilen Duvar Aplikleri, doğru pozisyonda konumlandırılmasıyla, mekânınıza artı değer kazandırır. Aydınlatmanın ve Dekorasyonun en önemli tamamlayıcı unsurlarından biri olan Duvar Aplikleri; başta Cafe Aydınlatmaları, Restoran Aydınlatmaları, Ofis Aydınlatmaları, Mağaza Aydınlatmaları olmak üzere akla gelen birçok aydınlatma alanında, yardımcı aydınlatma elemanı işlevini yerine getirmekle birlikte oluşturdukları ambiyans ve dekoratif görünümleri ile de mekâna ayrı bir hava katmaktadır.


Duvar Apliği Kullanımı ve Faydaları

Duvar Aplikleri; duvarlar başta olmak üzere, tavan, zemin, mobilyalar ve diğer iç mekân unsurları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Duvar Aplikleri, mekân dekorasyonuna uygun olarak seçilip doğru pozisyonda konumlandırılarak kullanıldığında mekân dekorasyonuna ciddi katkı sağlamaktadır.

1- Mekânı Geniş Göstermek

Duvar Aplikleri; zeminde bir yere ihtiyaç duymadan, duvara monte edilen aydınlatma elemanları olduğundan, daha küçük iç mekanlarda mükemmel tercihlerdir. Doğru pozisyonda konumlandırıldığında, mekânı olduğundan daha geniş gösterirler.


2- Çarpıcı Etki Oluşturmak

Sadece tek bir duvarda kullandığınız Duvar Aplikleri, mekanda çarpıcı bir etki oluşturabilir. Örneğin; mekanın dekorasyonuna uyumlu tek bir Duvar Apliğini, eşsiz bir sanat eseri olarak bulmak da mümkündür.


3- İstenilen Bölgeyi Vurgulamak

Bu küçük aydınlatma ürünleri; tablo, büfe, okuma alanı veya herhangi bir bölgeyi vurgulamak için de kullanılarak; mekânda, ilginin yoğunlaşacağı bir alan sağlamaktadır.


Duvar Apliği Türleri

Şimdi; kullanım alanına, ışık kaynağına ve tarzlarına göre Duvar Apliği Türleri hakkında bilgi verelim.

1- Kullanım Alanına Göre Aplik Türleri:

Duvar Aplikleri, kullanım alanına göre en geniş türe sahip aydınlatma elemanlarıdır. Duvar Apliklerini, kullanım alanına göre İç Mekân Duvar Aplikleri ve Dış Mekân Duvar Aplikleri olarak sınıflandırabiliriz. İç mekân aydınlatmalarda olduğu gibi dış mekân aydınlatmalarda da gerek genel aydınlatma elemanı gerekse yardımcı aydınlatma elemanı olarak kullanılmaktadır.



 
Aşağıda, dış mekânlarda kullanılan farklı tiplerdeki bazı Dış Mekan Duvar Apliği Modelleri gösterilmiştir.


                                    

2- Işık Kaynağına Göre Aplik Türleri:

Günümüzde kullanılan Duvar Apliklerini; ışık kaynağına göre, Duylu Duvar Aplikleri (Ampul ile aydınlatan) ve LED Duvar Aplikleri (Dahili ışık kaynağı olan) olarak sınıflandırabiliriz. LED Duvar Aplikleri; uygun ışık miktarını, düşük enerji sarfiyatıyla sağlarken; Duylu Duvar Apliklerinde de istenilen ışık şiddetine uygun LED Rustik Ampuller kullanarak dekoratif ve tasarruflu bir aydınlatma sağlanmaktadır.
 
Aşağıda, farklı tiplerdeki LED Duvar Apliği Modelleri gösterilmiştir.


                                        

3- Tarza Göre Duvar Apliği Türleri

Avize, Lambader gibi diğer aydınlatma ürünlerinde olduğu gibi Duvar Apliklerinde de birçok tarz bulunmaktadır. Günümüzde; Klasik, Modern, Retro, Vintage, Avangart ve Country gibi tarzlarda karşımıza çıkan Dekoratif Duvar Aplikleri için her tarzda geniş bir ürün yelpazesi olduğundan, herkesin zevkine uygun seçimler yapmam mümkün olmaktadır.
 
Aşağıda, farklı tarzlardaki Aplik Modelleri gösterilmiştir.

                                                    

Duvar Apliklerinde Sıklıkla Tercih Edilen Gövde ve Işık Renkleri

Gerek aydınlatma gerek dekorasyon alanında tamamlayıcı unsur olarak ayrı bir yer tutan Duvar Apliklerinin seçiminde önemli bir unsur da şüphesiz gövde rengi ve ışık rengidir. Duvar Apliklerinde, mekân dekorasyonuna göre değişiklik göstermekle birlikte ağırlıklı olarak; Siyah, Beyaz, Altın, Krom, Bronz, Pirinç, Eskitme, Eskitme Bakır, Eskitme Pirinç, Platin, Rose Bakır renkleri tercih edilmektedir. Duvar apliklerinde kullanılacak ışık renklerinden bahsedecek olursak da genel bir kabul olarak; iç mekan aydınlatmalarında, Gün ışığı veya Amber; dış mekan aydınlatmalarında da Beyaz veya Gün ışığı renkleri kullanılmaktadır.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.