HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve Güvenli Alışverişe Giriş Yapın.
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca Üye Olabilirsiniz.

Modül LED Nedir, Nerelerde Kullanılır?

23-01-2020 20:17
Modül LED Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Modül LED'ler Hakkında Temel Bilgiler 

LED teknolojisindeki gelişmeler ile birlikte hayatımıza giren Modül LED teknolojisi, Modül LED'lerin kullanım alanları, Modül LED Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar gibi konular hakkında bilgi vereceğiz.


Modül LED Nedir?

Teknik açıdan incelersek; Modül LED’ler, 3.4 Volt gerilimle çalışan yüksek ışık gücündeki üç adet LED çipinin seri bağlanarak bir akım sınırlayıcı direnç üzerinden 12 Volt ile çalışması sağlanması sonucu meydana gelmiştir. Normal koşullarda, yüksek ışık gücüne sahip LED çipleri ışık yayarken epeyce fazla bir ısınma oluşmaktadır. Işığın yayılması esnasında LED çiplerinde oluşan bu ısı, alüminyum PCB üzerinde emilip soğutularak Modül LED’in stabil bir şekilde çalışması sağlanmıştır. Üç adet LED çipinden oluşan Modül LED’ler, piyasada genellikle 20'li gruplar halinde satılmaktadır.

 

Modül LED’lerin Kullanım Alanları Nelerdir?

Modül LED’ler; sağladıkları enerji tasarrufları, kullanışlılıkları, stabil çalışmaları, uzun kullanım ömrüne ve farklı renk seçeneklerine sahip olmaları sayesinde geniş kullanım alanı bulmuştur. Şimdi; Gergi Tavan Aydınlatması, Tabela Aydınlatması, Araç içi Aydınlatma, Dış Mekân Aydınlatması, Vitrin Aydınlatması, Kamp Aydınlatması ve çeşitli dekoratif aydınlatma alanlarında sıklıkla kullanılan Modül LED’lerin avantajlarında bahsedelim.

     

Modül LED İle Gergi Tavan Aydınlatması ve Tabela Aydınlatması


Modül LED’lerin Avantajları Nelerdir?

* Düşük enerji tüketimi ile yüksek ışık gücü sağlarlar.

* Homojen ışık dağılımı sağlarlar.

* Uzun kullanım ömrüne sahiptirler.

* Düşük maliyetlidirler.

* IP65 Koruma sınıfındaki Modül LED’ler, dış mekân aydınlatmalarında da kullanılabilmektedir.

* Kontrol cihazları ile dimlenebilirler. (Işık şiddeti, kısılıp açılabilir.)

* Ters bağlandığında bozulmazlar.

* Termal yapışkan bant ile monte edildikleri için kullanımları pratiktirler.

* Animasyon uygulamalarına uyumlu yapılarıyla, renkli tabela aydınlatmalarında kullanılabilirler.

 

Modül LED’lerde Kullanılan Işık Renkleri

Geniş renk seçenekleri ile dekoratif aydınlatma çalışmalarında kullanılan Modül LED’leri; piyasada Beyaz, Gün Işığı, Sarı, Kırmızı, Mavi, Yeşil ve Pembe renklerinde bulmak mümkündür.

 

Modül LED Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Modül LED’ler, yukarıda bahsedildiği gibi yüksek ışık gücüne sahip LED çipleri ışık yayarken oldukça fazla ısındığını ve bu ısının, kaliteli Modül LED’lerde alüminyum PCB ile soğutularak stabil çalıştığından bahsetmiştik. Maliyeti düşürmek için alüminyum PCB kullanılmayan ucuz LED modüllerden uzak durulmalıdır; bu Modül LED’lerin kullanım ömrünün kısa olduğu unutulmamalıdır.

 

Gerek yüksek ışık şiddeti ve uzun kullanım ömrü; gerekse IP65 koruma sınıfı sayesinde dış mekân aydınlatmalarında da güvenle kullanılmaları nedeniyle, Modül LED üretiminde sektörün önde gelen isimleri olan SAMSUNG ve İled gibi üreticilerin Modül LED’lerinin kullanılması yararınıza olacaktır. Sitemizden SAMSUNG ve İled marka Modül LED'leri en ucuz fiyata satın alabilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.